Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

2003

INTO THE WEST
Μουσική - στίχοι: Fran Walsh, Howard Shore, Annie Lennox
Ερμηνεύτρια: Annie Lennox
από την ταινία “The Lord of the Rings: the Return of the King” (Ο άρχοντας των δακτυλιδιών –
η επιστροφή του βασιλιά)

Σκηνοθεσία: Peter Jackson. Πρωταγωνιστούν: Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin, David Aston, John Bach, Sean Bean, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Billy Boyd, Christopher Lee, Viggo Mortenson.

Άλλα τραγούδια: The green dragon / The edge of night / Aragon’s coronation.


Αυτή είναι η τέταρτη ταινία με θέμα “The Lord of the Rings”. Η πρώτη παίχθηκε το 1978. Η δεύτερη με τίτλο “The Lord of the Rings: The fellowship of the Ring” προβλήθηκε το 2001. Το 2002 ήρθε “The Lord of the Rings: The Two Towers” και το 2003 “The Lord of the Rings: The Return of the King”.

Εκτός από την πρώτη οι άλλες τρεις ταινίες γυρίστηκαν συγχρόνως στη Νέα Ζηλανδία μειώνοντας την δαπάνη της παραγωγής.

Στην ταινία του 2003 χρησιμοποιήθηκαν 1488 εφφέ. Στις σκηνές της μάχης χρησιμοποιήθηκαν 200.000 ψηφιακοί στρατιώτες. Στο γύρισμα συμμετέχει ο δισέγγονος του συγγραφέα Royd Tolkien. Ο Βρετανός συγγραφέας John Ronald Reuel Tolkien έζησε από το 1892-1973. Στην μεγαλύτερη σε διάρκεια έκδοση της ταινίας σε DVD ο Christopher Lee δέχεται μαχαιριά στην πλάτη. Ο σκηνοθέτης άρχισε να του εξηγεί πώς να αντιδράσει και να αναπνέει και ο Lee, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις Ειδικές Δυνάμεις της Βρετανίας, τον διαβεβαίωσε ότι γνώριζε πολύ καλά πώς αντιδρά ένας άνθρωπος όταν τον μαχαιρώνουν στην πλάτη. Ήταν μια από τις τρεις ταινίες που κέρδισαν 11 Όσκαρ την ίδια χρονιά. Ο άλλες δύο ήταν: “Ben Hur” (1959), “Titanic” (1997). Κέρδισε μάλιστα και τα 11 Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφια.
Τον Φεβρουάριο του 2004 έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε εισπράξεις. Πρώτη ήταν ο «Τιτανικός» (1997).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου