Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1987

(I’VE HAD) THE TIME OF MY LIFE
Μουσική: Franke Previte, John DeNicola, Donald Markowitz. Στίχοι: Franke Previte
Ερμηνευτές: Bill Medley – Jennifer Warnes
από την ταινία “Dirty Dancing ” («Ντερτυ Ντανσινγκ»)

Σκηνοθεσία: Emile Ardolino.
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Jane Brucker, Kelly Bishop, Lonny Price, Charles “Honi” Coles, Wayne Knight.

Άλλα τραγούδια: Be my baby / Hey! Baby / Hungry eyes / In the still of the night / Love is strong / Overload / She’s like the wind / Stay / Where are you tonight.


Το παραμύθι ενός κακομαθημένου κοριτσιού που μαθαίνει σιγά-σιγά την αληθινή ζωή χορεύοντας κατά την διάρκεια των οικογενειακών διακοπών σε ξενοδοχείο στα όρη Catskills της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το άλμπουμ με τα τραγούδια του φιλμ έγινε Νο1 για 18 εβδομάδες στις ΗΠΑ το 1987 πουλώντας 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Η επιτυχία του προκάλεσε και την έκδοση ενός δεύτερου άλμπουμ με τίτλο “Dirty Dancing, more” που πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Το τραγούδι “The time of my life” που ερμήνευσαν σε ντουέτο ο Bill Medley με την Jennifer Warnes και ακούγεται στο θριαμβευτικό φινάλε του φιλμ έγινε Νο1 το 1987 πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Οι ίδιοι το τραγούδησαν στην τελετή των Όσκαρ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην δισκογραφική καριέρα του Medley από το 1968-87 που περιλάμβανε έξι επιτυχίες. H Warnes είχε μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το 1982, το πλατινένιο “Up where we belong” σε ντουέτο με τον Joe Cocker από το φιλμ “An officer and a gentleman”.
O Swayze είχε σπουδάσει χορό και συνεργάστηκε με τους όμιλους μπαλλέτου Joffrey και Harkness καθώς και με Ρώσους χορογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου