Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1997

MY HEART WILL GO ON
Μουσική: Janes Horner. Στίχοι: Will Jennings.
Ερμηνεύτρια: Celine Dion
από την ταινία “Titanic” («Τιτανικός»)

Σκηνοθεσία: James Cameron. Πρωταγωνιστούν: Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Billy Zane, Frances Fisher, Kathy Bates, David Warner, Danny Nucci, Victor Garber, Gloria Stuart, Bernard Hill, Bernard Fox, Jonathan Hyde, Bill Paxton, Suzy Amis.


Το άλμπουμ με τα μουσικά θέματα της ταινίας έγινε Νο1 για 16 εβδομάδα το 1998 στις ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Και μάλιστα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το “Back to Titanic” (άλλο ένα εκατομμύριο) με πρόσθετη μουσική από την ταινία.

Το τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ “My heart will go on (Love theme form Titanic)” έγινε παγκόσμια επιτυχία και χρυσός δίσκος στις ΗΠΑ για την Celine Dion (Νο1 το 1998).

Η ιστορία αναφέρεται στο παρθενικό ταξίδι του πολυτελούς υπερωκεανειου “Titanic” που ήταν και το τελευταίο του το 1912. Μαγευτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Στις αρχικές σκηνές βλέπουμε σκηνές από το πραγματικό ναυάγιο του πλοίου.

Η ταινία κέρδισε 11 Όσκαρ: καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, εφφέ, ήχου, κοστουμιών, εικόνα, μουσική (James Horner) και τραγούδι. Ο σκηνοθέτης αποδεικνύεται «μαέστρος του θεάματος αλλά λίγο απ’ τα άλλα» έγραψε ένας κριτικός.

Η ταινία κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, που την έφερε στην πρώτη θέση, ως πιο εμπορική όλων των εποχών. Εξ’ άλλου ισοφάρισε σε Όσκαρ το ρεκόρ του “Ben Hur”.
Ο σκηνοθέτης εισέπραξε 1,5 εκατομμύριο για το σενάριο του και 10% από τις εισπράξεις (συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου