Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1996

YOU MUST LOVE ME
Μουσική: Andrew Lloyd Webber. Στίχοι: Tim Rice.
Ερμηνεύτρια: Madonna
από την ταινία “Evita”

Σκηνοθεσία: Alan Parker. Πρωταγωνιστούν: Madonna, Antonio Panderas, Jonathan Pryce, Jimmy Nail.

Άλλα τραγούδια: On this night of a thousand stars / The lady’s got potential / And the money kept rolling in / On the balcony of the Casa Rosada / She is a diamond / A cinema in Buenos Aires, 26 July 1952 / Requiem for Evita / Santa Evita / Latin chant.


Ένας κριτικός το αποκάλεσε το μεγαλύτερο σε διάρκεια μουσικό βίντεο του κόσμου. Είναι η λαμπερή προσαρμογή στην οθόνη του θεατρικού μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber – Tim Rice (1978) για την άνοδο της Eva Peron από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια έως την σχεδόν θεοποίηση της το 1940 ως πρώτη κυρία της Αργεντινής.

Η ταινία ήταν από τις ελάχιστες που παίχθηκαν με υπότιτλους σε μη αγγλόφωνες χώρες. Το τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ δεν υπήρχε στο θεατρικό μιούζικαλ, αλλά γράφηκε ειδικά για την ταινία και την πρωταγωνίστρια.

Το άλμπουμ με την υπόκρουση της ταινίας πούλησε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι “You must love me”, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα αν και το πιο αναγνωρισμένο διεθνώς τραγούδι έγινε το “Don’t cry for me Argentina”.
Το “You must love me” ακούγεται όταν η Peron είναι στα τελευταία της, παρακαλώντας να την θυμούνται ο σύζυγος της και ο λαός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου