Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1983

FLASHDANCE… WHAT A FEELING
Μουσική: Giorgio Moroder. Στίχοι: Keith Forsey – Irene Cara
Ερμηνεύτρια: Irene Cara
από την ταινία “Flashdance ”

Σκηνοθεσία: Adrian Lyne.
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Beals, Michael Nouri, Lilia Scala, Sunny Johnson, Kyle T. Heffner, Lee Ving, Ron Karabatsos, Belinda Bauer, Cynthia Rhodes, Liz Sagal, Robert Wuhl.

Άλλα τραγούδια: He’s a dream / I’ll be here where the heart is / Imagination / Lady, lady, lady / Love theme / Manhunt / Maniac / Romeo / Seduce me tonight.


Το άλμπουμ με την μουσική υπόκρουση της ταινίας έγινε Νο 1 το 1983 στις ΗΠΑ και πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ιστορία μιας εργάτριας σε οικοδομές την ημέρα που μετατρέπεται σε σέξυ χορεύτρια τη νύκτα για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα σε σχολή μπαλλέτου, την οποία φλερτάρει το ωραίο και πλούσιο αφεντικό της είχε απήχηση σ’ όλες τις ηλικίες.

Τελικά η ταινία ήταν το τρίτο σε εισπράξεις μιούζικαλ της δεκαετίας του ’80. Ένα μέρος της επιτυχίας αποδίδεται στην εμπορική μουσική υπόκρουση, που ήταν σα να έβλεπες MTV για 96 λεπτά. Η πρωταγωνίστρια Beals ήταν 19 χρονών, φοιτήτρια στο Yale κι επιλέχθηκε από 4000 υποψήφιες. Για τις σκηνές του χορού χρησιμοποιήθηκε σωσίας της.

H Irene Cara που ερμηνεύει το τραγούδι “Flashdance… what a feeling” δεν εμφανίζεται στην ταινία, αλλά ο δίσκος της έγινε Νο1 (1983) πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Στην τελετή των Όσκαρ το ερμήνευσε η Cara συνοδευόμενη από 44 νεαρά αγόρια και κορίτσια από το Εθνικό Ινστιτούτο Χορού των ΗΠΑ.
Ένα άλλο τραγούδι της ταινίας, το “Maniac” με τον Michael Sembello ήταν, επίσης, υποψήφιο για Όσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου