Τρίτη 27 Απριλίου 2010

1969

RAINDROPS KEEP FALLIN’ ON MY HEAD
Μουσική: Burt Bacharach. Στίχοι: Hal David
Ερμηνευτής: B.J. Thomas
από την ταινία “Butch Cassidy and the Sundance Kid” («Οι δύο λησταί»)

Σκηνοθεσία: George Roy Hill
Πρωταγωνιστούν: Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Strother Martin, Henry Jones, Jeff Corey, George Furth, Cloris Leachman, Ted Cassidy, Kenneth Mars, Christopher Lloyd.

Άλλα τραγούδια: “On a bicycle built for joy”.


Μελέτη χαρακτήρων με το προσωπείο γουέστερν. Οι παράνομοι Newman και Redford τρέχουν κυνηγημένοι από απόσπασμα του σερίφη.

Όπως οι Μπόννι και Κλάιντ, οι δύο ήρωες αυτού του έργου ήταν πραγματικοί ληστές τραπεζών γι’ αυτό ήταν ζήτημα χρόνου η ζωή τους να μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Η ταινία πέτυχε περισσότερο απ’ όσο περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι του κινηματογράφου. Ήταν η Νο1 εμπορική ταινία του 1969.

Η ταινία κέρδισε Όσκαρ φωτογραφίας, υπόκρουσης (Burt Bacharach), τραγουδιού και σεναρίου.

Το τραγούδι προσφέρθηκε αρχικά στον Ray Stevens και μετά στον Bob Dylan που αμφότεροι το απέρριψαν. Ο B. J. Thomas που κέρδισε τον συνθέτη είχε την ίδια μάνατζερ με την Dionne Warwick στην οποία ο Bacharach είχε εμπιστευτεί τα καλύτερα του τραγούδια. Η μάνατζερ προσπάθησε και πέτυχε για τον πελάτη της να μπει στο στούντιο και να ηχογραφήσει το τραγούδι με ορχήστρα 100 ατόμων.

Η μοναδική εκτέλεση σε δίσκους που είχε επιτυχία ήταν του B. J. Thomas (Νο 1 το 1970), η οποία πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Πέντε χρόνια αργότερα ο Thomas είχε άλλη μια χρυσή επιτυχία με το (“Hey won’t you play) Another somebody wrong song”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου