Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1982

UP WHERE WE BELONG
Μουσική: Jack Nitzsche – Buffy Sainte-Marie. Στίχοι: Will Jennings
Ερμηνευτές: Joe Cocker – Jennifer Warnes
από την ταινία “An officer and a Gentleman ” («Ιπτάμενος και τζέντλεμαν»)

Σκηνοθεσία: Taylor Hackford.
Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Debra Winger, David Keith, Louis Gossett Jr., Robert Loggia, Lisa Blount, Lisa Eilbacher, Victor French, Grace Zabrinskie, David Caruso.

Άλλα τραγούδια: Be real / Hungry for your love / Love theme / Main title / Morning after love theme / Treat me right / Tunnel of love / Tush.


Δυο απροσάρμοστοι νέοι προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους στην χωρίς διέξοδο ζωή τους. Αυτός πηγαίνει σε ναυτική σχολή, αυτή προσπαθεί να τον τυλίξει ως σύζυγο. Ο Gossett για τον ρόλο του εκπαιδευτή κέρδισε Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

Το “Up where we belong” ήταν το μόνο πρωτότυπο τραγούδι της ταινίας, αφού ο σφιχτός προϋπολογισμός προέβλεπε μόνο για συνθέσεις γνωστές, από το ρεπερτόριο των αγαπημένων καλλιτεχνών του σκηνοθέτη – Pat Benatar, Van Morrison, Dire Straits, ZZ Top, κ.α.

Σε δίσκους το “Up where we belong” έγινε επιτυχία από τους Joe Cocker – Jennifer Warnes, που ακούγονται να το ερμηνεύουν στην ταινία. Έγινε ο μοναδικός πλατινένιος δίσκος του Cocker στις ΗΠΑ (Νο1 το 1982). Το ίδιο και για την Warnes που το 1987 είχε ένα ακόμα Νο1, το “The time of my life”, σε ντουέτο με τον Bill Bedley από την ταινία “Dirty Dancing”.

O Jack Nitzsche, που ήταν ενορχηστρωτής, παραγωγός, συνθέτης και κιμπορντίστας πέθανε το 2000 σε ηλικία 63 χρονων.

Η Buffy Sainte-Marie, κόρη Ινδιάνου από τον Καναδά, είναι φολκλορική τραγουδίστρια-τραγουδοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου