Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1988

LET THE RIVER RUN
Μουσική - στίχοι: Carly Simon
Ερμηνεύτρια: Carly Simon
από την ταινία “Working Girl ”

Σκηνοθεσία: Mike Nichols.
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Sigourney Weaver, Melanie Griffith, Alec Baldwin, Joan Cusack, Philip Bosco, Nora Dunn, Oliver Platt, James Lally, Kevin Spacey, Robert Easton, Olympia Dukakis, Ricki Lake, David Duchovny.

Άλλα τραγούδια: Carlotta’s heart / I’m so excited / In love / Lady in red / Looking through Katherine’s house / Man that got away / Poor butterfly / The scar.


Κωμωδία για μια αφελή αλλά φιλόδοξη γραμματέα που προσπαθεί να εξαπατήσει την διευθύντρια της κλείνοντας μια μεγάλη συμφωνία με την βοήθεια ενός ανθρώπου που τον ερωτεύεται. Η ευκαιρία της παρέχεται όταν η διευθύντρια της, η στριμμένη Sigourney Weaver – που κλέβει τις ιδέες της Griffith και τις περνάει για δικές της – έχει ένα ατύχημα στο σκι και η γραμματέας «καλείται» να την αντικαταστήσει.

Το τραγούδι της Carly Simon που κέρδισε το Όσκαρ ακούγεται σ’ ένα μοντάζ με εικόνες της Νέας Υόρκης. Αργότερα επαναλαμβάνεται από την St. Thomas Choir of Men and Boys.

Μόνο τρία τραγούδια ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1988. Τα άλλα δύο “Calling you” από την ταινία “Bagdad café” και “Two hearts” από το “Buster”.
Το “Let the river run” δεν είχε μεγάλη απήχηση όταν κυκλοφόρησε με την Carly Simon και μάλιστα έκλεισε μια αλυσίδα 23 επιτυχιών που είχε η τραγουδίστρια από το 1971-89 με μεγαλύτερες τα “You’re so vain” (1973), “Nobody does it better” (1977), “Mockingbird” (1974). Από το 1972-83 ήταν σύζυγος του James Taylor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου