Τρίτη 27 Απριλίου 2010

1973

THE WAY WE WERE
Μουσική: Marvin Hamlisch. Στίχοι: Alan και Marilyn Bergman
Ερμηνεύτρια: Barbra Streisand
από την ταινία “The way we were”

Σκηνοθεσία: Sydney Pollack.
Πρωταγωνιστούν: Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman, Murray Hamilton, Patrick O’ Neal, Viveca Lindfors, Lois Chiles, Allyn Ann McLerie, Herb Edelman, James Woods, Connie Forslund, Sally Kirkland, George Gaynes, Susie Blakely, Dan Seymour.

Μια ερωτική ιστορία με την πολιτική ακτιβίστρια Streisand και τον αντίπαλο της Redford, στην περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του ’30 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Ο 29χρονος συνθέτης Marvin Hamlisch την βραδιά απονομής των Όσκαρ κέρδισε τρία αγαλματίδια – για το τραγούδι, την υπόκρουση του φιλμ κι ένα ακόμα για τα καλύτερα τραγούδια υπόκρουσης (Best Song Score) του φιλμ “The sting”.

Στην αρχή η Streisand δεν ήθελε να ηχογραφήσει το τραγούδι αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο Redford θα είχε όλη την δημοσιότητα από την προβολή της ταινίας πήρε την απόφαση να μπει στο στούντιο το Νοέμβριο του ’73. Ο δίσκος της έγινε πλατινένιος και Νο 1 (το πρώτο Νο1 της καριέρας της), ήταν το κορυφαίο τραγούδι του 1974, απέσπασε Grammy ως τραγούδι της χρονιάς και, φυσικά, κέρδισε το Όσκαρ.

Στην τελετή των Όσκαρ την σύνθεση ερμήνευσε η Peggy Lee διότι η Streisand είπε εφόσον ήταν υποψήφια ως καλύτερη ηθοποιός θα έπρεπε κάποιος άλλος να αναλάβει την εκτέλεση.
Ο Hamlisch συνεργάστηκε 19 χρονών για πρώτη φορά με την Streisand. Έπαιζε πιάνο στις δοκιμές του “Funny girl” στο Μπρόντγουαιη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου