Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1993

STREETS OF PHILADELPHIA
Μουσική-στίχοι: Bruce Springsteen
Ερμηνευτής: Bruce Springsteen
από την ταινία “Philadelphia” («Φιλαδέλφεια»)

Σκηνοθεσία: Jonathan Demme.
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Denzel Washington, Jason Robards, Mary Steenburgen, Antonio Banderas, Ron Vawter, Robert Ridgely, Charles Napier, Lisa Summerour, Joanne Woodward, Roger Corman, John Bedford Lloyd, Anna Deavere Smith, Tracey Walter, Obba Babatunde, Kathryn Witt, Bradley Whitford.

Άλλα τραγούδια: Have you ever seen the rain? / I don’t wanna talk about it / I bo lele (dreams come true) / It’s in your eyes / La mama morta (με την Maria Callas) / Lovetown / Please send me someone to love / Precent.


Ο νέος δικηγόρος Hanks παλεύει με το aids όταν απολύεται από την νομική υπηρεσία όπου εργάζεται. Αποφασίζει να τους μηνύσει. Ο μόνος δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση του είναι ο Washington. O Hanks κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία του.

Το τραγούδι του Springsteen που κέρδισε το Όσκαρ ακούγεται στους τίτλους της αρχής και οι στίχοι αναφέρονται σ’ έναν άνθρωπο που πεθαίνει και νιώθει ότι σβήνει. Υποψήφιο ήταν και το “Philadelphia” του Neil Young από την ίδια ταινία.

Ο Springsteen ηχογράφησε ένα δοκιμαστικό στο οικιακό στούντιο του στο Λος Άντζελες. Μετά ήρθε το βίντεο όπου ο ίδιος βγαίνει στους δρόμους τραγουδώντας για το πρόβλημα του ήρωα. Τα γυρίσματα έγιναν δύο συνεχόμενες μέρες στους δρόμους της Φιλαδέλφειας. Ο Springsteen επανέλαβε το τραγούδι τριάντα φορές.
Το τραγούδι κέρδισε τέσσερα “Grammy” και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το άλμπουμ με την υπόκρουση του φιλμ έγινε πλατινένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου