Τρίτη 27 Απριλίου 2010

1967

TALK TO THE ANIMALS
Μουσική - στίχοι: Leslie Bricusse
Ερμηνευτής: Rex Harrison
από την ταινία “Doctor Dolittle” («Δόκτωρ Ντούλιτλ»)

Σκηνοθεσία: Richard Fleischer
Πρωταγωνιστούν: Rex Harrison, Samantha Eggar, Anthony Newley, Richard Attenborough, Peter Bull, Geoffrey Holder.

Άλλα τραγούδια: “After today”, “At the crossroads”, “Beautiful things”, “Doctor Dolittle”, “Fabulous places”, “I think I like you”, “I’ve never seen anything like it”, “Like animals”, “My friend the doctor”, “Something in your smile”, “The vegetarian”, “When I look in your eyes”, “Where are the words?”.

Εμπνεόμενος από τον παπαγάλο του Polynesia, o Βρετανός κτηνίατρος Rex Harrison τραγουδά για την δυνατότητα να κατέχει τις γλώσσες του ζωικού βασιλείου. Σύντομα στο τραγούδι ενώνονται οι ήχοι των διάφορων ζώων στο ιατρείο του.

Την σύνθεση ερμήνευσε σε δίσκους και ο συνεργάτης-στιχουργός του Bricusse, Anthony Newley, αλλά και ο Louis Armstrong και ο Sammy Davis Jr. Δεν έγινε εμπορική επιτυχία. Tο γύρισμα της ταινίας είχε σοβαρά προβλήματα, διότι τα χωριά που θεωρήθηκαν κατάλληλα είχαν περιόδους βροχών. Ο Harrison ήθελε να ηχογραφηθεί το “Talk to the animals” ζωντανά, την ώρα του γυρίσματος. Δεν συμφώνησαν απόλυτα τα ζώα – που υποτίθεται ότι μιλάνε.

Η ταινία ήταν οικονομική αποτυχία. Πάντως κέρδισε Όσκαρ για το τραγούδι και τα ειδικά οπτικά εφφέ.

Μετά απ’ αυτή την ταινία πολλοί επιστήμονες ασχολήθηκαν με την προσπάθεια κατανόησης της γλώσσας (ή έστω των ήχων) των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου