Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

1984

I JUST CALLED TO SAY I LOVE YOU
Μουσική - στίχοι: Stevie Wonder
Ερμηνευτής: Stevie Wonder
από την ταινία “The Woman in Red ” («Η γυναικάρα με τα κόκκινα»)

Σκηνοθεσία: Gene Wilder.
Πρωταγωνιστούν: Gene Wilder, Kelly LeBrock, Gilda Radner, Joseph Bologna, Charles Grodin, Judith Ivey.


Αμερικάνικη έκδοση της Γαλλικής φαρσοκωμωδίας του 1977 “Pardon mon affaire” (άλλες πηγές αναφέρουν το φιλμ “Un elephant ca trompe enormement” του Jean-Loup Dabadie) όπου ένας μεσήλικας άνδρας νυμφευμένος έχει φαντασιώσεις απιστίας.

Ο Wilder έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στο φιλμ. Την ίδια χρονιά νυμφεύθηκε την συμπρωταγωνίστρια του Radner, η οποία πέθανε, όμως, το 1989 σε ηλικία 42 χρονών από καρκίνο.

Μέσα σε μια εβδομάδα από την προβολή του φιλμ κυκλοφόρησε το τραγούδι “I just called to say I love you” που έγινε Νο 1 και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Στην τελετή των Όσκαρ το ερμήνευσε η Diana Ross ενώ ο Gregory Hines ανακοίνωσε ότι το Όσκαρ κερδίζει ο Stevie Wonder, ο οποίος το αφιέρωσε στον Nelson Mandela, τον τότε φυλακισμένο Νοτιοαφρικανό ηγέτη, που αγωνιζόταν για τα πολιτικά δικαιώματα, κι αργότερα έγινε πρόεδρος της χώρας του.

Αμέσως μετά απαγορεύτηκε η μετάδοση των τραγουδιών του Wonder από την κρατική ραδιοφωνία της Νότιας Αφρικής, προκαλώντας την δήλωση του Wonder «εάν η απαγόρευση αυτή σημαίνει ότι άνθρωποι θα ελευθερωθούν απαγορέψτε τα τραγούδια μου όσο θέλετε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου