Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

1963

CALL ME IRRESPONSIBLE
Μουσική: James Van Heusen. Στίχοι: Sammy Cahn
Ερμηνευτής: Jackie Gleason
από την ταινία “Papa’s Delicate Condition” («Όταν ο μπαμπάς διασκεδάζει»)

Σκηνοθεσία: George Marshall
Πρωταγωνιστούν: Jackie Gleason, Glynis Johns, Charlie Ruggles, Laurel Goodwin, Charles Lane, Elisha Cook, Juanita Moore, Murray Hamilton.

Άλλα τραγούδια: “Bill Bailey won’t you please come home”

Αυτή είναι η ομολογία ενός ανεύθυνου, αναξιόπιστου, απρόβλεπτου ονειροπόλου. Στην ταινία ο Jackie Gleason επειδή τον εγκατέλειψε η σύζυγος του το τραγουδά στο κρεβάτι του όταν ξυπνά ζαλισμένος. Η ιστορία αφορά τον πατέρα της πρωταγωνίστριας του βωβού κινηματογράφου Corinne Griffith. Ο πατέρας Griffith ήταν επιθεωρητής σιδηροδρόμων και μεγάλος πότης που αγαπούσε την κόρη του τόσο πολύ ώστε όταν του ζητούσε ένα πόνυ π.χ. της αγόραζε ένα ολόκληρο τσίρκο.

Οι δύο τραγουδοποιοί το έγραψαν το 1956 μαζί με άλλα τέσσερα κομμάτια για την μουσική έκδοση του ίδιου σεναρίου με πρωταγωνιστή τον Fred Astaire. Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ, αλλά επτά χρόνια αργότερα όταν η Paramount αποφάσισε να την γυρίσει με τoν Gleason το μόνο τραγούδι που έμεινε ήταν το “Call me irresponsible”.

Με αντίπαλα τραγούδια το “Charade” και το “More” o Cahn δεν πίστευε ότι θα ήταν τυχερός στην απονομή των Όσκαρ. Άλλωστε την ίδια μέρα βγήκε οριστικό το διαζύγιο του. Το αγαλματίδιο παρέλαβαν ο Van Heusen και η κόρη του Cahn, Laura Cahn.

To “Call me irresponsible” έκαναν μέτρια επιτυχία το 1963 και ο Jack Jones και ο Frank Sinatra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου